Kalops

Idag blev det riktig husmanskost! Åh så gott det är med kalops! OCH så enkelt att göra! Det sköter sig så gott som självt! För att få köttet riktigt mört så låter jag det koka nästan två timmar! Men det är det värt! Man kan även hälla i en skvätt med grädde för att få en mustigare smak på grytan! Här kommer receptet! : 4 port 2 morötter (skurna i slantar) 600 gr nötkött 2 gul lök 3 msk vetemjöl 4 dl vatten 1½ tsk salt 10 kryddpeppar (hela) 3 lagerblad Skär köttet i mindre bitar. Skala och skiva löken. Bryn köttet och löken i smör. Lägg över i gryta. Strö över mjölet. Rör om så att mjölet fördelar sig. Tillsätt vatten, salt, kryddpeppar och lagerblad. Låt kalopsen koka på svag värme ca 1½-2 timmar ( Fyll på med vatten efter hand så det inte kokar torrt!) .  Rör om då och då. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Lägg ner dem när det återstår ca 30 minuter av koktiden.  Späd ev med lite grädde.Servera med kokt potatis eller ris. Gärna med rödbetor eller gele som tillbehör.