Havrerutor
Spröda havrerutor som egentligen är havreflarn fast i långpanna. Du rör ihop smeten i kastrull på mindre än 5 minuter. Så smidigt, snabbt och enkelt. Jag gräddade mina i 12 minuter, korta tiden för segare rutor. Goda att äta ihop med glass. 100 g smör 1 dl socker 2 msk sirap 1 msk grädde 1 msk mjöl 3 dl havregryn Smält smör, rör ner socker, sirap och grädde i en kastrull. Låt småkoka i några minuter. Dra åt sidan och rör ner mjöl och havregryn. Täck en form, max 20*30 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader, 10-12 minuter. Skär/tryck snabbt ut bitar och låt svalna. Bryt sedan i bitar och njut! Förvaras i plåtburk. Kan frysas. Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen