Havreflarn
Havreflarn – ca 35 stycken 100 g smör 3 dl havregryn 1 ägg 1 1/2 dl strösocker 1 msk vetemjöl 1 tsk bakpulver Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull på svag värme. Häll i havregryn och rör försiktigt så att alla gryn blir glansiga av smör. Knäck ägget i bunken, häll i socker och vispa till en fluffig ljusgul smet. Blanda mjöl och bakpulver i en kopp. Häll mjölblandningen och havregrynen i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en sked. Klicka ut smeten glest på plåten. Ca en tsk smet till varje kaka. Kakorna flyter ut ganska mycket så det räcker med 10-12 kakor på varje plåt. Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 6-7 minuter. Ta ut plåten och låt kakorna svalna lite innan du lossar dem med en stekspade. Recept taget från www.hemmahosandrea.se Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen