Hallonkaka med kokosströssel
Ca 10 bitar En saftig kaka med syrliga hallon och härligt kokosströssel. Kaka: 100 gr smör 3 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Topping: 50 gr smör, rumsvarmt 3 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 ägg 3dl kokos 3 msk vetemjöl ½ tsk bakpulver Fyllning: 3 dl frysta hallon Gör så här: Kaka: Sätt ugnen på 175 gr. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen i smeten. Vänd ihop allt. Topping: Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt. Vispa i ägget. Blanda kokos, mjöl och bakpulver. Rör ihop det med smörsmeten till en smulig blandning. Häll kaksmeten i en sord och bröad form, ca 24 c, i diameter. Fördela hallonen över smeten. Toppa med kokosströsslet. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i ca 45-50 min. Täck den eventuellt med aluminiumfolie i slutet av gräddningen. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna. Receptet är taget från tidningen hembakat nr 2 2014 Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen