Grova sesamfrallor

Ca 12 st Ingredienser25 g jäst4 dl vatten, fingervarmt1 msk honung1 ½ tsk salt2 dl grovt rågmjölca 8 dl vetemjölGarneringsesamfrön GÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.2. Tillsätt honung, salt, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och bröden luftiga.3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.4. Dela degen i ca 12 bitar. Rulla avlånga bröd, ca 15 cm, av degbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.5. Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön.6. Grädda bröden längst ner i ugnen i 10–14 min. Låt dem svalna på ett galler.www.tidningenhembakat.se