Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Grekisk bönsallad

4 portioner (blir nog till fler när jag tog i mer bönor) Orginalreceptet ser ut så här: 400 gr stora, vita bönor 2 msk olja 1 msk rödvinsvinäger 1 msk färsk oregano 1 gul eller röd lök 3 tomater ½ gurka (svarta oliver ca 16 st) 1 krm grovmalen svartpeppar 100 gr fetaost, i bit ½ l sallad (tex grillsallad, medelhavssallad) Jag tog också i: 400 gr kidneybönor i burk svarta bönor + att jag dubblerade oljan, rödvinsvinägern och oreganon i grundreceptet. De svarta bönorna syns inte på bilden då jag tog i dem efteråt. Gör så här: Skölj bönorna i kallt vatten. låt rinna av. Blanda bönorna med olja, vinäger och oregano. Ansa och skiva löken. Skär tomater och gurka i små bitar. skär i salladen i så stora bitar som du vill ha den. blanda bönor, lök, tomater, gurka, ev oliver och peppar i en vid skål. Vänd försiktigt ner salladen. Riv osten grovt över salladen.

Föregående inlägg

Örtbröd i långpanna

Nästa inlägg

Rostad färsk potatis med örtolja

Till bloggens startsida

Tesasmatochbak