Grekisk bönsallad
4 portioner (blir nog till fler när jag tog i mer bönor) Orginalreceptet ser ut så här: 400 gr stora, vita bönor 2 msk olja 1 msk rödvinsvinäger 1 msk färsk oregano 1 gul eller röd lök 3 tomater ½ gurka (svarta oliver ca 16 st) 1 krm grovmalen svartpeppar 100 gr fetaost, i bit ½ l sallad (tex grillsallad, medelhavssallad) Jag tog också i: 400 gr kidneybönor i burk svarta bönor + att jag dubblerade oljan, rödvinsvinägern och oreganon i grundreceptet. De svarta bönorna syns inte på bilden då jag tog i dem efteråt. Gör så här: Skölj bönorna i kallt vatten. låt rinna av. Blanda bönorna med olja, vinäger och oregano. Ansa och skiva löken. Skär tomater och gurka i små bitar. skär i salladen i så stora bitar som du vill ha den. blanda bönor, lök, tomater, gurka, ev oliver och peppar i en vid skål. Vänd försiktigt ner salladen. Riv osten grovt över salladen.