Fröknäcke
Fröknäcke ½ dl linfrön ½ dl sesamfrön 1/4 dl pumpakärnor ( jag tog inga pumpakärnor) 3/4 dl solroskärnor 2 dl majsmjöl 1 krm salt ½ dl olivolja( jag tog matolja) 2 ½ dl vatten flingsalt Gör så här: 1. Sätt på ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm. 2. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke. 3. Koka upp vatten och tillsätt oljan, häll i bunken och rör allt till en jämn gröt. Skulle smeten bli för hård, tillsätt lite extra vatten. 4. Vänd ut smeten på bakplåtspappret. Lägg ett bakplåtspapper över smeten och tryck ut med hjälp av händerna så det täcker hela plåten. 5. Strö lite flingsalt över hela smeten. 6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 70 min (jag tog ut dem efter 60 min). Låt kallna