


Fransk chokladtårta med glasyr
- 150 gr rumsvarmt smör
- 2 dl socker
- 4 ägg
- 150 gr mörk choklad
- 1½ dl vetemjöl
Glasyr:
- 100 gr mörk choklad
- 1-2 msk smör
Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget, ett i taget och rör om ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt den varma chokladen och till sist vetemjölet och blanda ordentligt. Häll smeten i en smord och bröad rund springform ca 24 cm i diameter och grädda i nedersta delen av ugnen i 175 gr ca 30- 35 min. det gör inget om den spricker lite . Det kommer ju att döljas under glasyren ändå. låt svalna.
Smält sedan chokladen till glasyren och rör ner lite smör vilket gör så att chokladen inte spricker när man skär tårtan. Bred chokladen över tårtan och ställ i kylen för att stelna snabbare. Servera gärna med lätt vispad grädde.
Den här kakan ska inte genomgräddas. den ska vara lös i mitten när man tar ut den. Den bör dock stå några timmar eller ännu hellre över natten innan man skär.