Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Tesasmatochbak
  • Tesasmatochbak
  • Kategorier
    • Matlagning!
    • Bakning!
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Augusti2018
    • Juli2018
    • Oktober2017
    • Augusti2017
    • Mars2017
    • Januari2017
    • December2016
    • November2016
    • Oktober2016
    • September2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Fransk chokladtårta med glasyr

 

 

 

  •  150 gr rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 150 gr mörk choklad
  • 1½ dl vetemjöl

 

Glasyr:

 

  • 100 gr mörk choklad
  • 1-2 msk smör

Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget, ett i taget och rör om ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt den varma chokladen och till sist vetemjölet och blanda ordentligt. Häll smeten i en smord och bröad rund springform ca 24 cm i diameter och grädda i nedersta delen av ugnen i 175 gr ca 30- 35 min. det gör inget om den spricker lite . Det kommer ju att döljas under glasyren ändå. låt svalna. 

 

Smält sedan chokladen till glasyren och rör ner lite smör vilket gör så att chokladen inte spricker när man skär tårtan. Bred chokladen över tårtan och ställ i kylen för att stelna snabbare. Servera gärna med lätt vispad grädde.

Den här kakan ska inte genomgräddas. den ska vara lös i mitten när man tar ut den. Den bör dock stå några timmar eller ännu hellre över natten innan man skär.

 

 

Sök bloggar på
Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen
9 april 2013 kl 18:06
0kommentarer

Fler inlägg

Veckans MenyMeny
Hej hej. ellery
Provisorisk uppdatering linneanss
Det mobilfria livet del 2klarahamberg

Fransk chokladtårta med glasyr

       150 gr rumsvarmt smör 2 dl socker 4 ägg 150 gr mörk choklad 1½ dl vetemjöl   Glasyr:   100 gr mörk choklad 1-2 msk smör Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget, ett i taget och rör om ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt den varma chokladen och till sist vetemjölet och blanda ordentligt. Häll smeten i en smord och bröad rund springform ca 24 cm i diameter och grädda i nedersta delen av ugnen i 175 gr ca 30- 35 min. det gör inget om den spricker lite . Det kommer ju att döljas under glasyren ändå. låt svalna.    Smält sedan chokladen till glasyren och rör ner lite smör vilket gör så att chokladen inte spricker när man skär tårtan. Bred chokladen över tårtan och ställ i kylen för att stelna snabbare. Servera gärna med lätt vispad grädde. Den här kakan ska inte genomgräddas. den ska vara lös i mitten när man tar ut den. Den bör dock stå några timmar eller ännu hellre över natten innan man skär.     Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen

Föregående inlägg

Gräslöksfisk

Nästa inlägg

Raggmunk

Till bloggens startsida

Tesasmatochbak