Fläskytterfilégryta med korv och vitlök serverad med en purjolöksgratäng
Smakrik gryta med fläskytterfilé, korv och vitlök (4 personer) 800 gram fläskytterfilé2 starka korvar (jag använde en het chorizo)1 paket bacon250 gram champinjoner2 st gula lökar3-4 vitlöksklyftor1 köttbuljongtärning5 dl grädde2 dl mjölk100 gram philadelphiaost0,5-1 tsk soja0,5 tsk chilisåsPepparSmör Gör såhär; Strimla baconet, skär korven i mindre bitar och skär svamp och lök i grova bitar. Fräs samtliga ingredienser för sig så att de får fin färg och ställ åt sidan. Skiva fläskytterfilén i centimetertjocka skivor och bryn dessa i smör, krydda gärna med peppar. Lägg kött, bacon, korv, svamp och lök i en gryta och tillsätt pressad vitlök och en buljongtärning. Fräs ihop i någon minut och tillsätt sedan grädde, mjöl och ost. Krydda med soja, chilisås och peppar. Låt koka upp och puttra sedan på medelvärme i ca 15 minuter, tills filén är klar. Smaka av, krydda och servera med valfritt tillbehör. Purjolöksgratäng (4 personer) 2 st purjolökar2 små vitlöksklyftor1,5 dl riven ost2 dl mjölk3 dl vispgrädde4 äggSalt och pepparSmör till formen Gör såhär; Sätt ugnen på 225 grader. Skär purjolöken i grova bitar och förväll dem i kokande vatten i ca 3-4 minuter, häll av vattnet. Smörj en stor form/fyra små och fördela purjolöken däri.Blanda ägg, en deciliter ost, grädde, mjölk och kryddor i en bunke. Häll blandningen över purjolöken och toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter tills gratängen fått fin färg. Receptet är taget från www.allagodating.se Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen