Fisksoppa

      400 g fryst torskfilé 6 potatisar 2 morötter 1 gul lök 2 tomater 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl crème fraiche salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl grovskuren dill 1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt) ev krutonger till servering     Så här gör du Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. För de som kör viktväktarna så är receptet omräknat i pp. Soppan är fyra port och innehåller 7 pp per portion. (utan krutonger)   Tina fisken. Skär den i ca 3x3 cm bitar. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i tärningar ca 3x3 cm. Koka grönsakerna sakta i fiskbuljong ca 20 minuter. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och pressad citronsaft. Låt räkorna rinna av. Lägg i fisken och låt sjuda några minuter. Vänd ner hackade tomater, dill och räkor. Servera fisksoppan med krutonger. För alla Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.Gör glutenfri: använd glutenfria krutonger.Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja).         Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen