Färsbiffar med bacon och senap som serveras med pommes Anna
6 färsbiffar 500 g nötfärs 2 ägg 1 finhackad gul lök 1 paket bacon 1 msk dijonsenap (eller mer om du vill ha ännu mer senapssmak) Salt, vitpeppar och svartpeppar efter egen smak Smör Ca 1 dl vatten till stekskyn Ev lite kinesisk soja Stek baconskivorna knapriga och skär i bitar. Blanda allt till en smidig färs. Forma sex lite avlånga biffar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna ca tre minuter på varje sida. Känn efter när de är klara genom att trycka lätt ovanpå - det ska inte vara för mjukt utan ge lite motstånd. Du kan även kolla köttsaftens färg genom att trycka in en provsticka där biffen är som tjockast. Färgen ska då inte vara rödaktig om du vill ha helt genomstekta biffar. Lyft biffarna ur pannan och lägg på serveringsfat. Häll vattnet i pannan och vispa runt. Tillsätt eventuellt lite soja och krydda med vit- eller svartpeppar. Häll skyn över biffarna på serveringsfatet. Serveras gärna med Pommes Anna som du gör så här: 4 portioner 8 stora fasta potatisar 200 g smör Salt och svartpeppar Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan att svalna lite. Skala och skiva potatisen tunt, ca 3 mm. Blanda potatisskivorna med smöret i en bunke. Smörj en gratäng- eller pajform med lite smör. Lägg potatisskivorna omlott i formen. Salta och peppra mellan varje lager. Stek i ugnen på 225 grader i 30-50 minuter. Tiden beror på hur tjockt potatislagret är. Kommentar: Jag tyckte det var alldeles för mycket smör. Nästa gång tar jag betydligt mindre! Tror då att potatisen blir mer krispigare då! Dessutom fick jag höja ugnstemperaturen för att få färg på potatisen! Annars var detta en omtyckt rätt av hela familjen! Kommer definitivt att laga den fler gånger!! receptet är taget från: www.lottakruse.blogspot.se Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen