Enkel rabarberkaka

    10 bitar   200 gr rabarber 1 tsk kardemumma 1 msk strösocker 1 msk potatismjöl 100 gr smör eller margarin 2 dl strösocker 1 ägg 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 4 dl vetemjöl 1½ dl mjölk   Gör så här:   Skölj rabarbern och skala den om det behövs. Skär i 1 cm breda bitar. Blanda kardemumman med socker och rabarber. Låt stå medans du gör smeten. Rör ihop rumsvarmt smör och socker med elvisp. Vispa i ägget. Blanda i bakpulver, vaniljsocker, mjöl och mjölk. Häll i en smord form 24 cm i diameter. Blanda ner potatismjöl i rabarbern och lägg den ovanpå smeten. Grädda i 175 gr ca 35-40 minuter. Låt svalna och servera med grädde eller vaniljsås. Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen