Enkel Kanelbullesockerkaka

            8-10 stora bitar   175 gr + 3 msk rumsvarmt smör 2½ dl strösocker 2 ägg 3 dl gräddfil 4½ dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 msk bakpulver 1 krm salt Fyllning:   1 dl strösocker 3 msk kanel     Rör smör (den större mängden) och socker poröst i en bunke. Blanda ner äggen, ett i taget, och därefter gräddfilen. Rör samman de torra ingredienserna och blanda ner i smeten. Blanda socker och kanel till fyllningen. smörj och bröa en form (egentligen ska det nog vara en rund form med löstagbar botten men jag tog en avlång).   Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resterande smet och strö sedan över resten av kanelsockret. Klicka till sist över de tre matskedarna smör.   Grädda kakan i 175 gr i ca 40 minuter. Testa med en sticka att kakan är färdig, stickan ska inte vara kladdig.   Receptet är taget ur Pernilla Wahlgrens bok "Pernillas Praliner"   Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen