Baconbiffar med fetaost
Baconbiffar med fetaost 6 pers. 1,5 dl. mjölk4,5 msk ströbröd3 msk finhackad lök1,5 tsk salt1,5 krm mald svartpeppar1 ägg600 gr blandfärs eller nötfärs 1 pkt (140 gr.) bacontärnad fetaost i kryddor och olja Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla några minuter. Hacka under tiden löken och blanda sedan i lök, salt, peppar och ägget i blandningen. Tillsätt färsen och blanda ordentligt. Stek gärna lite av färsen (om du inte smakar på den när den är rå, vilket jag alltid gör) för att kolla om det behövs mer salt eller peppar. Forma biffar och vira en baconskiva runt kanten av biffen. Hur många biffar det blir beror på hur många skivor bacon det är i paketet. I mitt paket var det 9 skivor och det blev således 9 biffar med bacon, resten gjorde jag vanliga biffar av. I tre av baconbiffarna ”gömde” jag delade fetaosttärningar. Stek biffarna på medelvärme i ca. 10-15 minuter beroende på storlek, vänd dem ofta så drar inte baconet ihop sig så mycket utan biffen håller formen bättre. Färdiga gyllenbruna baconbiffar med fetaost. Jag gjorde sås på stekflottet. Redde av med lite vetemjöl och tillsatte sedan en skvätt mellangrädde, mjölk, vatten från den kokta potatisen samt kinesisk soja, salt och peppar och lät allt sjuda till en härligt ljusbrun sås. Kokt potatis och färska grönsaker serverades till. Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen