Äpplemos

  Skala och kärna ur 15-20 stora äpplen. Skär dem i mindre bitar och lägg dem i en stor kastrull. Häll på lite vatten, kanske ca 1-2 dl. Låt detta koka upp. Strö över lite askorbinsyra, ca 1 tsk. Askorbinsyran gör så att inte äpplena mörknar. När det blivit "mos" av äpplena underst så rör du så de översta äpplena hamnar i botten. När alla äpplen känns mjuka och det mesta är som mos så häller du över lite i taget av äpplena i ett durkslag (Med en annan gryta under) och stöter med en potatisstöt eller trycker sönder äpplebitarna med insidan av en sked tills du tycker att du har fått rätt konstistens på ditt äpplemos. Smaksätt med strösocker, lite i taget beroende på hur mycket man vill ha (ca 1-2 dl socker). Låt svalna och häll sedan upp i rengjorda kärl eller påsar och frys in. I kylen håller äppelmoset ca två veckor så ta fram lite i taget!