Äpplekaka
ca 6 – 8 port Det här behöver du : 3-4 stora äpplen3 msk strösocker1 msk kanel½ msk vaniljsocker—–150 gram smör (rumsvarmt)2 dl strösocker3 ägg3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver½ dl mjölk GÖR SÅHÄR : Ställ fram smöret i god tid så det blir rumsvarmt. Skala och skär äpplena i bitar. Lägg i en bunke och vänd runt med socker, kanel och vaniljsocker. Vänd runt noga och låt dom gärna få marinera en stund. Det går bra att förbereda på morgonen och sedan baka kakan på em/kvällen. Vispa sen smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i tagen och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och sist av allt mjölken. Rör, inte vispa. Häll smeten i en rund springform 25 cm diam klädd med bakplåtspapper. Fördela äpplena ovanpå och häll oäven över vätskan från äpplena som blivit. Grädda i 175 grader ca 40-50 min. På toppen : Florsockerglasyr + pärlsocker Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen