RECEPT: ENKEL & NYTTIG VEGO LUNCH

En enkel och nyttig lunch är inget man i första hand tackar nej till. Perfekt att laga om man är själv och ej orkar lägga ner så mycket tid, eller om man helt enkelt vill bjuda på en god maträtt en sån där dag man finner 0 inspiration och ork. För två personer behöver du... - En eller två nävar färsk spenat- Körsbärstomater, ca 1 paket - Sojabönor, ca 2 dl- 2 st Soja chorizo - Röd linspasta efter behov Du gör såhär: Koka upp pasta vatten och häll i bönpastan. Till just denna maträtt brukar jag använda mig av Garants ekologiska linspasta som är gjord på ekologiska röda linser. Den är glutenfri och rik på både protein och fiber! Tänk på att denna typ av pasta, samma som bönpasta, är mer mättande än vanlig pasta. Medan du kokar pastan tar du en stekpanna och tillsätter rapsolja samt smör (jag tycker det blir bättre smak med både och!). Hack upp tomaterna, korven och häll i stekpannan, tillsätt även sojabönorna och spenaten efter ett tag. Dessa är "bas-ingredienserna" jag brukar använda mig av, men ibland hittar jag på nytt och har tillexempel i lite sparris, svamp eller det som faller i smaken för dagen! Man kan hälla i precis vad man vill. Pastans koktid är på ca 6 minuter och när vattnet är avhällt är det bara att riva ner lite parmesanost, som är rikt på folsyra, och sedan hälla över det goda som stekts i stekpannan. Absolut en av mina godaste och enklaste maträtter. Personligen föredrar jag omsagt ekologiska produkter, men i första hand även det som finns hemma. Detta är ingen maträtt man ska behöva gå och handla för!  HOPPAS DET SMAKAR! / STINA