Creme brulee
Recept 4 port Ingredienser 6 äggulor 2 dl vispgrädde 3 dl mjök 80 g socker 1 st vanijstång Till karamellisering 2 msk socker 2 msk farinsocker Gör så här 1. sätt ugnen 180 grader. 2. Dela vaniljstången och skrapa ur den och lägg i den i en kastrull tillsammans med lite av sockret. Tillsätt grädden och mjölken och värm upp. 3. Blanda äggulorna med resten av sockret i en bunke. Vispa lätt. Häll sen över gräddblandningen och forsätt och fortsätt att vispa tills alt har blandat sig. 4. Smörj 4 små formar. Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna. Ställ dom i en långpana med hett vatten som når upp till halva långpannan. Grädda i nedre delen i ca 40 min eller tills den har stelnat. 5. Ta ut formarna ich låt dom kallna. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme. 6. Strö socker och farinsocker över formarna. Gratinera formarna tills de får en gyllenbrunfärg , ca 10 min. Man kan också bränna med en brännare istället. 7. Serveras direkt