
Stora sega maränger
På alla fina konditorier så finns där ofta stora sega maränger som man bara vill dö för. Jag blir alltid såld. Men vet ni? Visst ser dessa rackare svåra ut att göra men så är inte fallet! Detta receptet har jag snott ifrån Leila Lindholm och är sååå gott! Och självklart kan man även blanda i lite smält choklad innan man spristar ut dom så man får chokladmaränger, mums!
Här är recptet:
7 st äggvitor
5,25 dl socker
ev 100 g choklad eller några droppar hushållsfärg
Sätt ugnen på 130 grader varmluft har du inte de så sätt ugnen på 150 grader.
Bladna ägg och socker i en rostfri bunke
Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
Smält chokladen om du valt att ha i de. Eller droppa i lite hushållsfärg och blanda runt.
Klicka ut eller spritsa din maräng på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 45-55 minuter. Dom ska vara lite sega i mitten.