Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Sweet as sugar - En bakblogg på ny nivå
  • Sweet as sugar - En bakblogg på ny nivå
  • Kategorier
    • Cupcakes
    • Sweets
    • Bullar
    • Cheesecakes & Pies
    • Creams, Frostings & Curds
    • Cookies
    • Cakes
    • Ice Cream
    • Healthy
    • Bread and Crispbread
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Februari2016
    • Oktober2015
    • Maj2015
    • April2015
    • Mars2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Stora sega maränger

På alla fina konditorier så finns där ofta stora sega maränger som man bara vill dö för. Jag blir alltid såld. Men vet ni? Visst ser dessa rackare svåra ut att göra men så är inte fallet! Detta receptet har jag snott ifrån Leila Lindholm och är sååå gott! Och självklart kan man även blanda i lite smält choklad innan man spristar ut dom så man får chokladmaränger, mums! 

 

 

Här är recptet:

7 st äggvitor

5,25 dl socker

ev 100 g choklad eller några droppar hushållsfärg

 

Sätt ugnen på 130 grader varmluft har du inte de så sätt ugnen på 150 grader.

Bladna ägg och socker i en rostfri bunke

Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.

Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop! 

Smält chokladen om du valt att ha i de. Eller droppa i lite hushållsfärg och blanda runt.

Klicka ut eller spritsa din maräng på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 45-55 minuter. Dom ska vara lite sega i mitten.

 

 

3 maj 2015 kl 07:52
1kommentar

Fler inlägg

Veckans MenyMeny
Hej hej. ellery
Provisorisk uppdatering linneanss
Det mobilfria livet del 2klarahamberg

Stora sega maränger

På alla fina konditorier så finns där ofta stora sega maränger som man bara vill dö för. Jag blir alltid såld. Men vet ni? Visst ser dessa rackare svåra ut att göra men så är inte fallet! Detta receptet har jag snott ifrån Leila Lindholm och är sååå gott! Och självklart kan man även blanda i lite smält choklad innan man spristar ut dom så man får chokladmaränger, mums!      Här är recptet: 7 st äggvitor 5,25 dl socker ev 100 g choklad eller några droppar hushållsfärg   Sätt ugnen på 130 grader varmluft har du inte de så sätt ugnen på 150 grader. Bladna ägg och socker i en rostfri bunke Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!  Smält chokladen om du valt att ha i de. Eller droppa i lite hushållsfärg och blanda runt. Klicka ut eller spritsa din maräng på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 45-55 minuter. Dom ska vara lite sega i mitten.    

Föregående inlägg

Black & White Cheesecake

Nästa inlägg

New in

Till bloggens startsida

Sweet as sugar - En bakblogg på ny nivå