Rotsaksgratäng

Krämig och helt underbar gratäng! Supergod tillsammans med den marinerade kycklingen jag la upp för några dagar sen, klicka HÄR för att komma till den. 1 ungsfastform 30x20 cm Ingredienser 200 g rotselleri 400 g palsternacka 400 g sötpotatis 1 purjolök2 tsk svartpeppar 2 tsk himalayasalt 2 vitlöksklyftor0,5 tsk chilipeppar 3,5 dl kokosgrädde (jag använder garants) 3 tsk pofiber Gör såhärSkala och riv rotsakerna på stora rivjärnet, jag kör i matberedaren. Hacka purjolöken smått. Vispa ihop kokosmjölken och pofiber i en bunke och tilsätt alla kryddor, löken och rotsaksrivet. Blanda om ordentligt. Häll över blandningen i en ugnsfast form och grädda i ca 30 min på 250 grader långt ner i ugnen så den inte bränns. Tips! Om du vet att saker brukar brännas fort i din ugn så kan du antingen ställa in en plåt längst upp i ugnen som ett ”skydd” för gratängen eller lägga över lite ugnsfolie efter ca halva tiden. /Linnea