Rotfruktspaj
Underbar rotfruktspaj med mycket smak! Ät den tillsammans med grönkålspesto, recept på det hittar du HÄR Pajdeg3 dl mandelmjöl 0,5 dl skalade sesamfrön1 ägg1 msk fiberhusk 40 g smör 1 tsk salt Fyllning 5 små polkabetor (rödbetor eller gulbetor om man hellre vill ha de)2 morötter2 gullökar1 purjolök1 stor palsternackaca 0.5 tsk saltca 0,5 tsk svartpepparca 0.5 tsk torkad persiljaca 0.5 tsk torkad Ingefäraca 0.5 tsk cayennepepparTill dekoration KaprisRödlökGrönkål Äggstanning1 dl kokosmjölk (garants)3 ägg Gör såhär Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda sedan ihop med resten av ingredienserna till pajskalet och baka ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel, låt vila i kylskåpet i 30 min. Förgrädda pajskalet 10-12 min på 175 grader. Koka polkabetorna i ca 35 min. Hacka gullök och purjolök och stek sedan på låg värme. Riv palsternacka på stora rivjärnet. Skiva morötterna till ”pengar” och dela sedan på mitten. Blanda ihop allt i en bunke och krydda. Lägg ner allt i det förgräddade pajskalet och häll över äggstanning. Grädda på 200 grader i ca 40 min. Lägg på kapris, skivad rödlök och grönkål innan servering. /Linnea