Rödbetssoppa
Supergod rödbetssoppa med ugnsbakad fetaost och torrostade pumpakärnor! Receptet är för 2 port om det ska vara till varmrätt och 4 port till förrätt. Ingredienser: 5 små rödbetor 1 gullök 10 cm purjolök 2 dl grädde 1 dl vatten 1 grönsaksbuljong tärning 1/2 tsk ingefära Till garnering feta ost pumpakärnor färsk timjan Gör så här: Koka rödbetorna (med skal) tills de är mjuka, ca 40 min. Skala och dela gullöken och purjolöken, stek i stekpannan på låg värme utan att de får färg. Kyl rödbetorna och ta bort skalet med händerna. Mixa rödbetorna och löken slät innan du häller ner det med resten av ingredienserna i en kastrull och kokar upp. Bryt fetaost i lite mindre bitar och grädda högt upp i ugnen, gärna på grillfunktion om de finns, i ca 7-10 min på 250 grader. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. /Jenny och Linnea