Lchf kärleksmums med smaskig glasyr
Hittade detta recept på en annan blogg, lchfrecept.se och tyckte det lät supersmaskigt och det var det! Gjorde dock en liten egen variant på glasyren:) Dom blev lite platta så antingen kan man göra dubbelsats eller ta en mindre form om man vill ha dem lite tjockare Chokladbotten: 3ägg 1 dl sukrin melis 1,5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 2 tsk bakpulver 1 krm vaniljpulver 4 msk kakao 1 dl grädde 75g smält smör Glasyr: 100g mörk choklad (85%) 1 msk sukrin melis 2 msk starkt kaffe 1 msk kokosolja 1 dl grädde Topping: Riven kokos Cacaonibs Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form på 20*30cm. Vispa ihop ägg och sötning. Häll ner mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, kakao, vaniljpulver och rör om. Smält smöret och rör ner det och grädden. Grädda i ca 18 min. Medans kakan gräddas kan du göra glasyr.Häll upp grädden i en kastrull och lägg i chokladen och låt den smälta på låg värme. Häll i resten av ingredienserna. Rör om hela tiden så de inte bränns fast. Häll smeten över kakan och strö på kokos och cacaonibs. Ställ in i kylen. Skär upp i 15st bitar när kakan har stelnat. /Linnea