Kycklingpaj med quinoabotten
Paj är ju en himla bra grej eftersom de funkar toppen till vardags, fest, matlådor och i picknickkorgen. Det bästa är även att den är god både varm och kall, blir aldrig besviken. Den här gången experimenterade jag fram en ny pajdeg som består av quionamjöl. Men kan även tipsa en pajdeg på mandelmjöl som alltid blir lyckat, den hittar ni bla HÄR. PajdegIngredienser3 dl quinoamjöl2 msk kokosolja eller smör1 ägg (kan uteslutas om man vill ha en vegansk botten)2 msk oregano2 msk paprikapulver1 tsk bakpulverca 0,5 dl vattensalt och peppar Gör såhärBlanda ihop samtliga ingredienser till en deg. Tryck ut degen i en pajform. TIPS! Skölj gärna händerna i kallt vatten innan du arbetar ut degen, mindre av degen fastnar i händerna då. Låt pajformen stå i kylskåpet i ca 30 min och förgrädda sedan på 200 grader i ca 20 minuter. FyllningIngredienserCa 500gram kycklingCa 4 dl Champinjoner1 Paprika1 gul lök Hacka och stek grönsakerna på medelvärme och häll sedan upp på ett fat. Strimla, krydda och stek även kycklingen. När kycklingen har fått en yta så steker du ihop alla ingredienser och häller sedan ner de i pajdegen. Förbered äggstanningen. ÄggstanningIngredienser3 Ägg2 dl Kokosmjölkca 2 tsk Röd currypastaca 2 tsk SambalolekSalt och peppar. Gör såhär Blanda ihop samtliga ingredienser och häll över fyllningen i pajformen. Toppa med ost. Grädda pajen på 200 grader i ca 25-30 minuter (beroende på ugn) /Jenny