Köttfärspaj i långpanna
Smarrig köttfärspaj med sallad och mynta- limedressing. Så gott! Recept på salladen finner ni HÄR och dressingen hittar ni HÄR. OBS! Jag har en miniugn och därav plåtar som är hälften så stora som vanliga plåtar. Om ni har en vanlig storlek på ugnen så bör ni åtminstånde göra 1,5 sats av pajen men jag skulle ha gjort dubbla. IngredienserPajdeg4,5 dl mandelmjöl 1 dl skalade sesamfrön1,5 ägg1,5 msk fiberhusk 60 g smör 1,5 tsk saltFyllningca 600g köttfärs1 gullök390g krossade tomater 12 soltorkade tomater (hackade)4 pressade vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1 msk torkad oregano1 msk torkad basilika1 tsk cayennepeppar saltsvartpeppar1/3 aubergine Äggstanning3 ägg 2 dl vispgrädde ca 2 dl riven ost Toppingfärsk basilikakörsbärstomterpumpafrönGör såhärPajdegSmält smöret och låt det svalna lite. Blanda sedan ihop med resten av ingredienserna till pajskalet och baka ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel, låt vila i kylskåpet i 30 min. Förgrädda pajskalet 10-12 min på 175 graderFyllning och äggstanning Hacka gullöken och fräs den i en stekpanna med höga kanter tillsammans med köttfärsen. När färsen fått färg och är genomstekt så kan du tillsätta resten av ingredienserna förutom aubergine och låta det bli varmt. Lägg i fyllningen i det förgräddade pajskalet. Skiva aubergine med en osthyvel och lägg över pajen. Vispa ihop äggstanningen och häll över pajen, lägg på lite mer ost om du tycker det är för lite. Grädda ytterligare ca 30 min på 200 grader. /Linnea