Gulbetssoppa
God och värmade gulbetssoppa! Gott tillsammans med nybakt bröd, ex fröknäcke:) ca 8 port Ingredienser 2 purjolökar 4 gullökar 1 kg gulbetor 400 ml kokosmjölk 6 dl vatten saften av 1/2 citron 2 msk riven pepparrot 1 vitlöksklyfta ca 1 msk salt ca 2 tsk svartpeppar ca 2 msk chilipeppar ca 1 msk torkad salvia ca 2 msk torkan timjan Gör såhär Koka gulbetorna tills de är mjuka (ca 40-60 min). Medans dom kokar kan du dela gullöken och purjolöken, stek sedan på låg värme utan att de får färg. Ta bort skalet från betorna och mixa i matberedare, tillsätt löken och pepparroten och mixa ännu mer. Du kan tillsätta lite vatten redan nu om det går trögt i mixern. Häll över blandningen i en kastrull och tillsätt allt vatten och kokosmjölken, låt koka upp och sedan är det bara att krydda! OBS! Smaka av eftersom med kryddorna för jag är inte säker på dessa mått utan uppskattar bara. TIPS! Tillsätt lite honung om du vill ha mer sötma eller knaperstekt bacon om du vill ha mer sälta. /Linnea