Chokladkaka med lukumaglasyr
ChokladkakaIngredienser4 ägg2-3 tsk agavesirap4 msk kokosolja4 msk raw kakaopulver4 msk kokosmjölk (mest av den tjocka delen)8 färska dadlar2 dl mandelmjöl1 tsk bakpulver0,5 tsk vaniljpulverGör såhärSätt ugnen på 190 gradet. Vispa ägg och agave tills de blir fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljpulver i en annan bunke och tillsätt i äggsmeten. Mixa dadlar och kokosmjölk tills det blir en smet. Vispa ner daddelsmeten i äggsmeten med elvisp. Smält kokosolja, låt de svalna lite och rör i. Klä en springform med bakplåtspapper (detta glömde jag göra) och grädda kakan i ca 12-15 min. Lukumaglasyr Ingredienser2 dl kokosmjölk (den tjocka delen)4 tsk agavesirap2-3 tsk lucuma pulver1 krm vaniljpulverGör såhärKoka upp kokosmjölk och agavesirap under omrörning. Sänk temperaturen och låt det sjuda i 30 min, rör om då och då. Vätskan ska kokas bort så såsen blir lite seg och tjock. Låt såsen svalna lite efter sjudningen innan du tillsätter lucumapulver. Häll över glasyren över kakan och ställ i kylen, alternativt servera den tillsammans med kakan som en ljummen lukumasås. Dekorera med valfria frukter, bär och supermat innan servering. /Linnea