Banan- & chokladmuffins med nötsmör
Alltså.. dör vad gott! Gjorde en liten twist på mina favoritmuffins som ni hittar HÄR! Den här gången blandade jag i banan och jordnötssmör som jag tycker är en sjukt bra kombo! 5st Ingredienser1 Banan3 Dadlar3 Ägg1dl Mandelmjöl3 msk Carobpuvler2 msk kokosolja1 tsk bakpulverEn nypa vaniljpulver Gör så härSätt ugnen på 150grader (om du har en Varmluftsugn, annars 175 grader) Mixa dadlarna och bananen i en matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt äggen. Blanda i resten av ingredienserna och vispa till en slät smet. Häll smeten i till hälften av muffinsformarna, ha i en klick jordnötssmör, häll sedan på resten av smeten. Toppa med kakaonibs eller mörkchoklad. In i ugnen, ca 15 minuter. Ta ut när muffinsen är fasta men kladdiga i mitten. Om du inte har Carob hemma fungerar det lika bra med kakao :)Äter du dessutom efter paleo fungerar det lika bra att byta ut jordnötssmöret mot annat nötsmör du har hemma. Vill tipsa om mitt mandelsmör med choklad, hade passat perfekt för de här muffinsarna ;) Tryck här för att spana in receptet Vad är Carob?Carob är väldigt näringsrikt och är naturligt söt. Det krävs mindre sötningsmedel när man använder carob i recept. Carob har även en tredjedel mindre kalorier än vanlig choklad. /Kram Jenny