* Semester Punkt Nu

Semester! Tre veckor tillsammans med maken att göra vad som helst, när som helst och hur som helst. Efter fullgjorda plikter och tattarpackning på måndag morgon styrde vi kosan mot sommarresidenset. Maken körde och jag arbetade. Det var nämligen sista dagen på min BootCamp. Inte avstannar världen för att vi har semester. Nej då. Vi stannade i Tönnebro för att inmundiga kaffe och en Plopp. Sedan var det bara en halvtimmes körning kvar.   Vi packade in tattarlasset, som faktiskt inte var så stort som vi befarat. Maken trodde som vanligt att vi aaaldrig skulle få med oss allt i bilen, men han har dålig koll på sin tattarkärring han. Hennes bestämda uppfattning är att ALLT går att få in i en bil, det gäller bara att packa rätt.   Därför brukar jag assistera lite grand så där. När han meddelar att det och det får vi lämna hemma, eller det och det får åka på biltaket för det får inte plats, det är DÅ jag gör en insats. Pekar med hela handen liksom. Ta ut den. Lägg i kofferten. Längst under. Kila in där. Och så vidare.     Snart är allt färdigpackat och vi kan åka.   Det är tur min man är lättroad. Han protesterar lite grand då och då, bara för protesterandets skull, sen gör han skrattande som jag säger för han vet att det blir BRA. Jag menar - hur många av er har fått in sju stycken flyttkartonger i en liten Toyota? Nej, just det.   Väl inpackad i sommarresidenset packade vi igen. Upp. Ska man vistas på ett ställe mer än två dagar bör man packa upp. Och så gjorde vi fint på den stora härliga uteplatsen.     Vi tog med oss både blommor och örtagård från Sundsvall. Och sen var det bara att börja njuta! Är det nåt vi kan så är det att njuta. Efter uppackningen satte jag mig vid datorn ett par timmar. Det var sista dagen på min BootCamp och vi skulle ha lektionschatt på kvällen. Avslutningschatt så där. Sorgligt men sant - det har varit en fantastisk vecka!   Medan jag "pratade" med mina kurskompisar och läraren för sista gången fixade Maken i köket. När vi var klara serverade han middagen. Vojne vojne. Det blev en favorit i repris. Gratinerad hummer. Det fixade han förra sommaren också, första semesterkvällen.     Han hade hittat ett kanonrecept på internet, med färsk basilika och svarta oliver. Det är nog den godaste hummer jag någonsin ätit! Supergott! Vill nån ha receptet är det bara att höra av sig!     Champagne att skölja ned godsakerna med är ett måste! Faktum är att jag tror denna flaska är sista reliken från mitt boksläpp i december. Då passade det väl VÄLDANS bra att sprätta den sista författar-bootcampdagen... Eller hur!?     Lite kaffe och kaka efteråt smakade inte helt fel. På mitt japanska porslin dessutom smakar det ännu bättre. Vackert är gott!     När Maken och jag partar loss ordentligt spelar vi kort eller sällskapsspel. Den här kvällen var så härlig att vi satt kvar utomhus ända till sängdags. Det vill säga långt efter midnatt. Med mysbyxor och fleecefilt funkade det bra.     Och vet vad det bästa av allt är!?   Vi har många, många semesterdagar och kvällar kvar!!