Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

MIDDAGSTIPS - ENKELT OCH GOTT

Hej hörrni! Hur mår ni? Det är onsdag, mitten av veckan och jag börjar jobbet vid 6. Idag var jag inte pigg när klockan ringde, igår jobbade jag från 6 på morgonen och hade kvällsmöte till 19, en lång dag och så upp till jobbet igen före 5. Så idag när jag slutar vid 14 så ska det bli såå skönt att bara åka hem och ha en eftermiddag hemma. Kanske gå en promenad om det inte regnar, göra en yoga på kvällen och mysa med Rasmus. För ett tag sedan så snackade vi lite Hello Fresh här inne. Och vi har fortsatt att köra på, vi älskar det! Vi kör på 3 måltider i veckan och det är precis lagom. Jag tänkte att det kunde vara dags att dela ett till recept så kan ni också testa på en god middag. Det här var ett riktigt gott vegetariskt recept som jag verkligen rekommenderar. Jag är ju annars rätt dålig på att äta vegetariskt tyvärr men det här var grymt gott! Till recept för 4 personer behöver du - 400 g halloumi - 2 st morötter - 1 st chili - 2 st vitlöksklyftor - 4 st ägg - 1 msk medelhavs örtmix - 2 dl vetemjöl - 8 g grönsaksbuljong - 8 dl vatten - 335 g pärlcouscous - Salladsmix av valfri sort - 1 röd paprika - 1 gurka - 1 knippe mynta - 150 yoghurt Gör såhär 1. Riv halloumi och morot. Finhacka chili. 2. Vispa ägg och kryddmixen. Rör i halloumi, morot, chili och pressa sedan i vitlök. Tillsätt mjöl och krydda med salt och peppar. 3. Koka upp vatten tillsammans med grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous och koka efter anvisningar. 4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och forma färsen till "biffar". Stek på 4-5 minuter per sida eller tills du är nöjd med färgen. 5. Skiva grönsakerna och blanda i en skål tillsätt ev. lite olivolja, balsamvinäger och kryddor. 6. Hacka mynta och blanda med yoghurt i en skål. Krydda såsen efter smak. Det jag verkligen gillar med Hello Fresh är att man får testa på nya recept, nya smaker och nya råvaror. Till den här rätten exempelvis så var det pärlcouscous vilket jag inte ens visste fanns och det var SÅ gott! Ett perfekt alternativ för pasta till olika rätter eller som utfyllnad i en sallad. Men det hade jag ju inte hittat om det inte vore för Hello fresh, nej det är verkligen så himla najs!  Hoppas ni testar receptet och gillar det lika mycket som vi. Det här har åkt raka vägen in i min receptpärm och kommer absolut tas fram och lagas igen. Ha en fin onsdag, PUSS<3

Föregående inlägg

LUGNA DAGAR

Nästa inlägg

OKTOBER

Till bloggens startsida

Sofiealfrida