Zucchinirullar med mozzarella och soltorkade tomater
Detta är ett fantastiskt litet tilltugg, från början hittade jag receptet i en av Nigellas tidiga kokböcker (någon gång i tidernas begynnelse). Jag har utvecklat (eller typ förenklat..) det lite grann, nu är det en så himla enkel och smarrig grej som funkar som plock, på en buffé, som tilltugg till drinken om man har gäster med fint bordsskick..! Så här brukar jag göra: Zucchinirullar Ca 12 st 1 zucchini Olivolja 1 boll riktigt god mozzarella 4-8 finfina soltorkade tomater Crema di balsamico Salt och peppar Basilika Tvätta av zucchinin och skär den i tunna skivor, typ 3 mm. Antingen med tjockaste inställningen på en mandolin, eller så tunt du kan för hand eller med en osthyvel kanske. Testa! Lägg zucchiniskivorna på en plåt med bakplåtspapper, salta och peppra väldigt lätt och droppa över lite lite olivolja. Grilla i ugnen på 250 grader ca 10 minuter. Tiden i ugnen beror helt på hur tjocka skivorna är, så håll noga koll på dem. De ska bli mjuka, få lite färg men absolut inte bli papperstorra och brända. Dela mozzarellan och tomaterna i så många bitar som du har skivor av zucchinin. När zucchinin har svalnat efter grillningen, lägg en liten bit mozza och en tomatbit på varje skiva och rulla ihop till en fin liten rulle. Lägg med skarven nedåt på ett fat, ringla över crema di balsamico, smula över lite flingsalt och dra ett drag med svartpepparkvarnen. Toppa med basilika i hela blad. Divine!