Underbar middag hos mamma och pappa - smörstekt sjötunga med äpple- och fänkålsslaw och hemgjord remoulade

              Hemma hos mina föräldrar i Göteborg serveras ALLTID supergod mat. En sen kväll när vi hade anänt med en proppfull bil size flyttlass (a.k.a. sommarens melodi) fick vi dettagoda: lättpanerad sjötunga stekt i smör, med äppel-och fänkålscoleslaw, hemgjord remouladsås och smörslungade morötter. Det är sån mat som jag sällan lagar själv, vilket kanske är tur med tanke p hur mycket jag kan äta när det väl serveras..   Såhär gör du den smarriga varianten på coleslaw (som är supergod till all fisk!):   Äpple- och fänkålsslaw 4 personer   2 små/mellanstora fänkål 2 krispiga äpplen (svenska såklart vid den här årstiden!) 1,5 dl turkisk yoghurt 2 msk dijonsenap 1 msk majonnäs Salt och peppar Skär fänkålen i tunna skivor/strimlor. Skär äpplena (med skal och allt) först i skivor, om du vill kan du sedan strimla dem till tändsticksformat. Blanda yoghurt, senap, majonnäs i en stor bunke och salta och peppra. Blanda i fänkålen så att den täcks helt av crèmen, och vänd sedan i äpplet. Låt stå i kyl någon timme innan den ska ätas så utvecklas smakerna ännu mer.   Remoulade är ju supergott, men ofta så himla fett. Vi brukar göra en variant som är betydligt lättare, istället för en majonnässås är det mer jämförbart med en yoghurtsås. Lite majjo åker ändå i för att få den rätt smaken..     Hemgjord remouladsås 4 portioner   2 dl lättcrème fraiche eller turkisk yoghurt 1,5 – 2 msk majonnäs 4 msk bostongurka eller hackad ättiksgurka eller hackad pickles 2 msk kapris 1 tsk torkad dragon 1 msk dijonsenap 1 tsk curry (mer efter smak) Salt och svartpeppar Rör ihop allting till såsen. Sedan kommer det viktigaste: smaka av! Olika sorters (och olika gammal… kom igen, den står ju rätt länge i kryddskåpet) curry smakar olika mycket, och beroende på vad man väljer för gurka/pickles behöver man olika mycket salt. Krydda upp den, kläm i lite citron om den behöver mer syra, och låt stå i kylen en stund innan den serveras, så intensifieras den gula färgen och smakerna djupnar.   Den goda fisken enekelpanerades i vetemjöl, salt och peppar och stektes i massor smör --> given success!     Som alltid, så vacker dukning i matsalen!