Ugnsbakad zucchini fylld med bacon, svamp och paprika
Ytterligare en middagsidé som är sådär enkel och i stort sett baserad på vad som finns hemma. Några zucchini, lite andra goda grönsaker, och lite bacon. Västerbotten brukar jag riva och ha i frysen, så kan man bara krydda upp nästan vad som helst och få en lite lyxigare touch på det, men parmesan eller feta skulle också blir grymt gott. Zucchini är en bra grej, funkar i det mesta tycker jag, men ibland står man ju där med flera stycken liggande hemma utan inspiration, och voilá, fylld ugnsbakad zucchini! Här går det åt flera stycken. Kylskåpsrensning när det är som bäst. Ugnsbakad zucchini fylld med bacon, svamp och paprika 4 portioner 3 medelstora zucchini 1 pkt bacon 1 gul lök 1 paprika 300 g champinjoner 1 vitlöksklyfta Salt och peppar 1 dl crème fraiche 1 dl riven västerbottenost Dela zucchinin på längden, gröp ur innanmätet med en sked och hacka det grovt. Skär baconet i små bitar och fräs i en stekpanna. Hacka lök, paprika och svamp i små bitar och låt detta steka med baconet. Pressa i vitlöksklyftan och stek lite till. Smaka av med salt och peppar. Lägg ut zucchinin i en ugnsfast form och fyll med grönsaksröran, klicka på crème fraiche så att den smälter ner lite gott i röran, och strö sedan över osten. Baka av i 200 grader varm ugn i cirka 30-40 minuter eller tills den är helt genommjuk och har fin färg ovanpå. Servera med en fräsch krispig grönsallad. Yum!