Ugnsbakad lax med ädelostcrème och valnötter
Den här middagen var ett snabbt hopplock av vad som fanns hemma en riktigt sömnig sommarkväll på Gullholmen, och det blev riktigt lyckat! Härligt somrig rätt men som definitivt är fyllig och mustig nog att plocka med sig in på hösten. Så, here goes, ugnsbakad lax med ädelostcrème, valnötter och honung! Vi använde en riktigt kraftig ädelost, typ gorgonzola, men det funkar egentrligen med vilken sortsom helst beroende på hur stark man vill ha den. En sallad tycker jag blir rätt lagom till eftfersom laxen och crèmen är så pass mättande, men lite färskpotatis är ju aldrig fel heller! Ugnsbakad lax med ädelostcrème, valnötter och honung 2 pers 2 portionsbitar lax, ca 150 g st 1 dl crème fraiche, lätt eller vanlig En bit ädelost, vi använde kanske 40-50 g En liten näve valnötter Akaciahonung Mosa ihop ost och crème fraiche med en gaffel, peppra litegrann och salta om det behövs. Lägg laxen i en ugnsform med skinnsidan nedåt, smeta på en del av crèmen, lägg på några valnötter och avsluta med att drizzla över några droppar honung. Baka av i ugnen på 200 C i ca 12-15 min. Servera med resten av den kalla crèmen och en stor grönsallad.