Thaisallad med knaprig kyckling
Den asiatiska salladsparaden fortsätter! Den här varianten skiljer sig dock en smula från denna variant som vi hade till sesamlaxen och denna med glasnudlar t.ex., och den här varianten är en sån där som jag velat testa länge men som alltid är så sinnessjukt stark på thaikrogar så har nog aldrig vågat ???? Min variant är rimlig i hetta, rätt syrlig och salt och har allt som allt otroligt mycket smak samtidigt som den är grymt nyttig. What's not to love?! Thaisallad med knaprig kyckling 3 portioner 400 g kycklingfärs 1 vitlöksklyfta 0,25 färsk chili 1 msk fisksås En skvätt limejuice 0,5 isbergssalladshuvud 15 cm gurka 1,5 avokado 10 cm vårlök, det gröna 0,5 dl jordnötter Koriander 1 lime 1 tsk socker 0,25 färsk chili 1 msk fisksås 1 tsk sesamolja Några droppar tabasco Stek kycklingfärsen på hög värme i stekpanna tills den får färg. Låt färsbitarna ligga still ganska länge och brynas innan du börjar röra runt och hacka sönder dem, så minskar risken för att det bara blir kokt. När färsen börjar bli klar, pressa i en vitlöksklyfta och låt den också få lite färg, krydda sedan med chili, fisksås och lite lime, lite salt och peppar kan också behövas. Dra av några fina yttre blad på salladen och grunda tallrikarna med dem. Hacka resterande sallad, skiva vårlöken, skär gurkan i kuber och avokadon i bitar. Blanda ihop i en skål. Rosta jordnötterna ca 5-10 minuter på 200 grader. Jag tar mina direkt från frysen (förvarar alla nötter där så härsknar de inte) och då tar det nog 10. Hacka sedan jordnötterna grovt. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Den ska ha riktigt mycket smak och vara rejält sötsyrlig och het. Droppa i lite tabasco om du inte får upp hettan ordentligt med den färska vhilin. Häll den sedan över salladen och blanda ihop, lägg salladen i salladsbladen på tallrikarna, toppa med kyckling och jordnötter och en vippa koriander på toppen - smarr!