Sommarfavorit: gubbröra
På sommaren är gubbröra ett måste, och jag har gjort det massor av gånger de senaste månaderna! Jag har konstigt nog börjat gilla sill mindre med åren, men matjes (uttalas förstås mattchess, hommage pappa A) är en vinnare. Denna röra kan man ha på midsommarbordet, julbordet, påskbordet och ca alla andra bord i mitt tycke. Samt på knäckebröd. I love knäckebröd. Gubbröra Ganska mycket 6 ägg 1,5 burk matjessill (såna där 200 g-burkar där drygt hälften är sill) 2-4 msk spad från sillen 1 dl hackad gräslök 1 dl hackad dill 1 msk gräddfil Peppar Koka äggen och hacka dem på det här smarta sättet (lägg dem alltså i äggskivare, skiva, vrid ägget 90 grader och skiva igen). Hacka sill och örter också, och blanda ihop alltihop i en skål. Nu binder det nog inte ihop så bra, så blanda i ett par matskedar av spadet, och kanske också en matsked gräddfil för krämighet och lite syra. Salt lär du inte behöva, men några rejäla drag med svartpepoarkvsrnen är aldrig fel. Lägg på knaprigt grovt knäcke och NJUT! Håller sig bra i kylskåp i i alla fall 3-4 dagar.