Rabarberkompott med jordgubbar och kardemummacrème

   Superenkel dessert coming up!   Jag har halva frysen full med rabarber som jag roffade åt mig i diverse villaträdgårdar i somras (OBS som tillhörde folk jag känner... typ. Inte renodlad pallning i alla fall). Den här desserten går på ett kick, är superenkel att göra och inte så himla onyttig, till skillnad från det mesta andra som jag har ätit i sommar. Gör den! Ät den! Var glad! Och känn dig nyttig (med rätta).   Rabarberkompott 4 pers   500 g rabarber 1,5 dl vatten 0,5 dl strösocker 0,5 tsk äkta vaniljpulver 1,5 msk potatismjöl (En skvätt jordgubbssaft) Skölj av och skär rabarbern i små skivor. Lägg dem i en kastrull, och häll i vatten, socker och vaniljsocker. Koka tills rabarbern är mjuk. Tips! Om din rabarber inte är sådär fint rosig som den späda försommarrabarbern kan vara, byt ut lite av sockret mot lite jordgubbssaft, så får du en finare färg och en god jordgubbston som passar klockrent med rabarber, smaka dig fram till styrkan bara. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner i krämen, låt koka några minuter och ta av från värmen.   Kardemummacrème 4 pers   1,5 dl kesella (jag använda lättkesella eftersom det är något jag alltid har hemma, och la därför till lite vispad grädde för att få krämen lite fylligare) (2 msk vispgrädde) 2 tsk honung Några kardemummafrön en knivsudd vaniljpulver   Mortla kardemumman och blanda i ca 1 krm kardemumma ihop med resten av ingredienserna. Smaka av sötman och lägg till lite mer honung eller socker om du tycker att det behövs. Crèmen blir bara godare om den får stå till sig i kylen ett par timmar eller över natt.   Servera kompotten varm eller ljummen med crèmen kall ovanpå, toppa med klyftade jordgubbar.   PS. Ett annat supergott rabarbertips (man tröttnar på smulpaj. Jo, det gör man.) är denna lite snajdigare dessert men nästan lika enkla med ugnsbakad rabarber, mandelflarn och kardemummacrème. Testa!