Middag på Petersons Krog, Käringön
I somras brände vi över med båten från Gullholmen till Käringön för att äta middag på Petersons krig. Det har blivit lite av en tradition att komma dit en gång per sommar, och alltid med båt såklart. Menyn är ganska kort och mycket är klassiker som är kvar från år till år, och allt är fantastiskt gott, så det är perfekt att komma dit en gång per sommar! Den här gången bjöd F och jag mina föräldrar dit eftersom de hjälpt till otroligt mycket kring vårt bröllop, och eftersom jag var där med mina allra närmaste kände jag att det var helt fritt fram att äta från allas tallrikar... which I did. Man måste ju passa på att smaka på så många rätter som möjligt! Jag började förstås med mina all time favs ostron och bubbel, och här är båda delarna väldigt bra! Pappa åt helt sjukt goda gratinerade musslor med vitlök, örter och lite västerbotten. Jag slurpade i mig såsen genom att doppa ca allt bröd i brödkorgen i den :) Pappas torskrygg med kompott på mandelpotatis och fläsk bland annat, tryffelsås till det. Smarr. Alltså den här rätten. Citronöverbakad långa låter ju inte som något som kommer få en att trilla av stolen, men det gör den. Helt sjukt gott krispigt knaprigt täcke med citronskal, savoykål och haricots verts med lite asiatiska smaker, brynt smör med knaprig charlottenlök, och ljuvligt krämig potaitspuré. Swoon. Jag som inte brukar (brukade?) vara någon dessertperson kände att plikten kallade, om man bara kommer till Petersons en gång på en sommar måste man ju testa även desserterna. F och jag delade på en passionsfruktsdessert som innebhöll passionsmousse och -sås, maräng, hallon och hallongglass. Supergod! Smakade (otippat) också på pappas rabarberdessert, som helt enkelt var en rabarberpaj i glasburk. Rätt trist faktiskt. All in all, en helt fantastisk kväll! Avslutades med båttur hem över ett helt spegelblankt hav, sommaren kunde inte sluta bättre.