Medelhavslasagne med aubergine och feta
Det här är som en lite nyttigare take på lasagne (low carb!), och var något jag svängde ihop för att jag hade allting hemma (och har gjort något liknande för längesen och mindes att det var gott). Vilket det visade sig vara igen! En sån här toppenrätt som man kan göra om man inte känner för att äta den hundrade portionen köttfärssås från frysen med spaghetti och parmesan – det är ju sjukt gott men ibland måste man ju variera sig. Om man inte har aubergine hemma, ta zucchini istället, om du inte har crème fraiche, skippa det bara! Lite schematiskt recept, men ungefär så här gjorde jag. Medelhavslasagne med aubergine och feta 1 stoor form 2-3 auberginer eller zucchini 1 sats köttfärssås (mitt recept här är grymt!) 5 dl crème fraiche av valfri fetthalt och smak, jag tog naturell lättvariant men det finns ju många smaksatta varianter som skulle vara grymma till! 200 g fetaost (eller ca 2 dl riven parmesan eller annan god lagrad ost) Färska örter, jag tog rosmarin, timjan, oregano och salvia Skär auberginen i tunna skivor på längden, kanske knappt en halv centimeter tjocka. De ska liksom inte vara så stela, utan lite mjuka, så tunna (helt rimligt mått). Bottna formen med ett lager köttfärssås så att det täcker. Lägg på ett lager aubergineskivor, sedan ett lager köttfärssås till, och klicka sedan på crème fraichen ganska generöst. Strö över lite hackade örter. Upprepa tills formen är proppfull eller alla ingredienserna är slut – om det är något över så bygg vidare i en form till, det fick jag göra. Toppa med `crème fraiche och osten, jag hade som sagt fetaost men parmesan, gärna grovriven, blir ju också grymt.