Indisk köttfärssås med kokosmjölk och jordnötter

  Det här är en sån där rätt som är Så. Himla. God. Ni vet så att man inte vill sluta äta. Min version av denna "indiska" (eller äkta svenneindiskt får man väl säga) köttfärssås uppstod när suget på indiskt var stort, men tiden inte riktigt fanns för att köpa massa kryddor, och koka en lammgryta halva kvällen. Enter, denna snabbvariant.     Indisk köttfärssås 4 pers   1 stor gul lök 400 g blandfärs 1 msk curry 1 tsk spiskummin 400 ml kokosmjölk 2 msk mango chutney 1 dl vatten 100 g torkade aprikoser Salt och peppar Tabasco Rapsolja 0,5 lime, juice   Att servera till: Ris Raita Mango Chutney Jordnötter, ca 1,5 dl   Hacka löken och fräs den i lite rapsolja, ta upp ur pannan och lägg åt sidan, och höj värmen. Stek köttfärsen i lite olja utan att röra för mycket, så att den verkligen får färg. I med curryn och stek den någon minut eller två, släng i löken också. Häll sedan i kokosmjölk, vatten, mango chutney och salt och peppar. Låt koka ungefär en kvart. Hacka under tiden aprikoserna, och lägg sedan i dem och koka några minuter till. Smaka av med salt, peppar, limejuice, tabasco och om det behövs mer sötma, lite mer mango chutney.   Servera denna ljuvliga gryta med jasmin- eller basmatiris, raita, mango chutney, salta jordnötter och en sallad. Ät massor. Omnomnom.     Så här gör man raita förresten:   Raita 4 pers   1 tomat 0,25 gurka 1 tsk malen spiskummin 1 tsk malen koriander 0,5 lime, juicen 3 dl yoghurt, turkisk eller vanlig Salt och peppar   Dela, kärna ur och finhacka tomaten. Tärna gurkan fint. Blanda tomat och gurka med spiskummin, koriander och yoghurt. Smaka av med limejuice, salt och peppar.