I'm back! Och bästa risgrynsgröten
I'm back! Eller, jag tror det i alla fall. Blev plötsligt extremt sugen på att blogga igen, för det är ju så himla mysigt och smidigt att ha alla sina recept samlade på ett ställe, det påminns jag om varje gång någon frågar mig om hur jag gjorde det där jättegoda nånting, eller vad som är bästa receptet för nånting annat. Så OK. En högst aktuell fråga - hur gör man bästa risgrynsgröten? Svar: Så här! Risgrynsgröt efter mormors recept 2,5 dl rundkornigt ris 5 dl vatten 0,5 tsk salt 8 dl mjölk 1- 2 kanelstänger 1 msk strösocker Sätt ugnen på 100 grader. Häll alla ingredienser i en gryta som klarar ugn, inga plasthandtag alltså. Låt koka upp på spisen, och när det kokar ställ in grytan (med lock på) i 100 ugnen. Redan efter 30 minuter så kan den vara rätt krämig och go, men låt stå en stund till tills den får konsistensen du vill ha. Min stod nog i 2 timmar. Tips! Gör dubbel sats så har du fixat frukost för hela veckan! *win*