Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Min blogg
  • Min blogg
  • Kategorier
    • Recept
    • Krog
    • Övrigt
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • December2016
    • December2015
    • November2015
    • Oktober2015
    • September2015
    • Augusti2015
    • Juli2015
    • Juni2015
    • Maj2015
    • April2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Frukost - smoothie bowl med hallon och banan

 
En härlig frukost i solen häromdagen (hallå var är du nu?!) blev en smoothie bowl med hallon. Jag gillar att äta smoothie med sked istället för att dricka den, jag gör den gärna av massa frusna frukter och bär och då blir den så tjock och god, nästan som glass.
 
Med banan i smeten behöver man inte tillsätta något socker = nyttig start på dagen!
 
 
Smoothie bowl
1 person till frukost
 
0,5 banan, fryst i skivor
0,75 dl frysta hallon
2 msk kesella (jag använder lättkvarg frnå Lindahls, 0,3%)
1 msk mjölk
 
Några hallon
1 msk pumpafrön eller andra frön
 
Mixa allt i en hög behållare med en kraftig stavmixer. Om du vill ha konsistensen lite tunnare så späd ut med mjölk, jag tycker denna ganska glassiga konsistens blir supergod att äta med sked. Strö på lite bär och frön eller nötter på toppen.
28 maj 2015 kl 09:38
0kommentarer

I'm back! Och bästa risgrynsgröten

I'm back! Eller, jag tror det i alla fall. Blev plötsligt extremt sugen på att blogga igen, för det är ju så himla mysigt och smidigt att ha alla sina recept samlade på ett ställe, det påminns jag om varje gång någon frågar mig om hur jag gjorde det där jättegoda nånting, eller vad som är bästa receptet för nånting annat. Så OK. En högst aktuell fråga - hur gör man bästa risgrynsgröten? Svar: Så här!

Risgrynsgröt efter mormors recept

2,5 dl rundkornigt ris

5 dl vatten

0,5 tsk salt

8 dl mjölk

1- 2 kanelstänger

1 msk strösocker

Sätt ugnen på 100 grader. Häll alla ingredienser i en gryta som klarar ugn, inga plasthandtag alltså. Låt koka upp på spisen, och när det kokar ställ in grytan (med lock på) i 100 ugnen. Redan efter 30 minuter så kan den vara rätt krämig och go, men låt stå en stund till tills den får konsistensen du vill ha. Min stod nog i 2 timmar.  


Tips! Gör dubbel sats så har du fixat frukost för hela veckan! *win*


1 december 2016 kl 15:55
0kommentarer
3

Frukost - smoothie bowl med hallon och banan

  En härlig frukost i solen häromdagen (hallå var är du nu?!) blev en smoothie bowl med hallon. Jag gillar att äta smoothie med sked istället för att dricka den, jag gör den gärna av massa frusna frukter och bär och då blir den så tjock och god, nästan som glass.   Med banan i smeten behöver man inte tillsätta något socker = nyttig start på dagen!     Smoothie bowl 1 person till frukost   0,5 banan, fryst i skivor 0,75 dl frysta hallon 2 msk kesella (jag använder lättkvarg frnå Lindahls, 0,3%) 1 msk mjölk   Några hallon 1 msk pumpafrön eller andra frön   Mixa allt i en hög behållare med en kraftig stavmixer. Om du vill ha konsistensen lite tunnare så späd ut med mjölk, jag tycker denna ganska glassiga konsistens blir supergod att äta med sked. Strö på lite bär och frön eller nötter på toppen.

Föregående inlägg

Syrad rödlök

Nästa inlägg

Söndagspicknick från Wienercaféet

Till bloggens startsida

SofiasGodsaker