Ett livstecken från Amalfikusten
Hej! Ett livstecken från mig efter en alltför lång bloggpaus. Med en sommar helt späckad av bröllopsplanering, vårt bröllop och ett helt gäng andra fantastiska bröllop att gå på har tiden på riktigt inte funnits för bloggeri. Men nu så! Nu är min man (!) och jag på bröllopsresa på Amalfikusten, och gör inget annat än att pusta ut efter tidernas mest arbetsintensiva semester samt äter sjukt mycket god mat. Vår första middag, som vi år på vårt supermysigt hotell Conca Azzurras fantastiska restaurang såg ut så här: Började med en amuse bouche med syltad zucca och minipaprika, såå smarrig! Jag tog scaliatelli al frutti di mare till primitiva, det verkar vara en lokal specialitet här för det finns på nästan alla menyer. Scaliatellin är lite tjockare korta stumpar av pasta, tänk tjock avklippt tagliatelle. F:s linguine med jätteräkor visade sig vara typ minikräftor! Min helgrillade fisk var riktigt snygg innan servitören filéade den på ca 2 sek, därefter not so much. Men god! Med grillade grönsaker till. F åt grym buffelmozzarella från grannbyn med svingoda tomater. Jag måste ju alltid testa lokala specialiteter så denna amalfianska citronbakelse var given. God men söt. F tog det säkra kortet: gelato. Citronglassen var grym. De kan sina citroner här. Och i ungefär den här stilen (och mängden) har det fortsatt morgon middag kväll! Jag kommer bildbomba med bilder från resan och sommarens övriga mat framöver. Tills dess - njutning till tusen!