Enkel mezemiddag
Utan inspiration men med ett hyfsat välfyllt kylskåp - det kan beskriva en hel del vardagkvällar för mig nu mitt i all stress med jobb och bröllopsplanering. Pust. Men då är det ju härligt att dessa oinspirerade kvällar varvas med sådana där man bara får ett oemotståndligt sug att laga baba ganoush kl 22 och inte hinner äta den. Enter Mr. Mezemiddag a.k.a. Kylskåpsrens. Den här gången blev det en krispig grönsallad, gottiga vitlössktekta champinjoner (kvartar som först steks i torrpanna, sen i med olivolja, vitlök, salt och peppar), riktigt goda marinerade oliver, stekt halloumi (hej halloumi jag älskar dig!), och nämnda underbara baba ganoush. Dessutom en pumpakräm, som var så här enkel: Pumpakräm, att ha till det mesta 1 liten skål 0,25 butternutpumpa, delad i bitar och rostad i ugn 2 msk crème fraiche eller kvarg Salt och peppar Jag hade rostad pumpa från en middag färdig i kylen, om du inte har det men ändå vill göra denna gottiga kräm så skala butternutpumpan två varv med potatisskalare tills det stark orange köttet kommer fram, dela i bitar ca 2x2 cm och rosta i ugn med lite olivolja, salt och peppar på 225 grader i ca 20 minuter. Mixa sedan med lite krämig mejeriprodukt till slät konsistens, och smaka av med salt och peppar.