Burger & Lobster
Efter massor av besök i London och två vändor av boende där har jag fortfarande inte kommit till Burger & Lobster. Tur då att Burger & Lobster kommer till mig (Stockholm) istället! Vi var där tidigare i höstas när det fortfarande var ganska nytt, och det är ju bara att stämma in i hyllningskören, vem vill inte käka hel hummer med smörsås och perfekta pommes?
Jag tog en grillad hummer, F en ångad, och min hade ju definitivt lite mer smak :) Smörsåsen med citron örter var ljuvlig, pommesen krispiga och vinet iskallt och friskt. Yum!
Vi fick vänta ca 1,5 timme för att få ett bord, men man lämnar sitt nummer till hovmästaren så man kan gå någon annanstans och ta en drink emellan (hej Nosh & Chow!) för att inte tröttna helt på miljön.. Burger & Lobster har bara tre olika rätter på menyn och alla för samma pris, och även om jag har hört bra om både burgaren och lobster rollen så känns ju en hel hummer som det självklara valet för 275 pix. Kanske inget man väl äta varje vecka direkt pga. det otroliga smörintaget, men när man är sugen på hummer så.
Vi avslutade med att dela på en chokladmousse med krispiga kanderade nötter och inlagda körsbär som var helt OK, men det är definitivt hummern man ska foka på. Gå dit!
I'm back! Och bästa risgrynsgröten
I'm back! Eller, jag tror det i alla fall. Blev plötsligt extremt sugen på att blogga igen, för det är ju så himla mysigt och smidigt att ha alla sina recept samlade på ett ställe, det påminns jag om varje gång någon frågar mig om hur jag gjorde det där jättegoda nånting, eller vad som är bästa receptet för nånting annat. Så OK. En högst aktuell fråga - hur gör man bästa risgrynsgröten? Svar: Så här!
Risgrynsgröt efter mormors recept
2,5 dl rundkornigt ris
5 dl vatten
0,5 tsk salt
8 dl mjölk
1- 2 kanelstänger
1 msk strösocker
Sätt ugnen på 100 grader. Häll alla ingredienser i en gryta som klarar ugn, inga plasthandtag alltså. Låt koka upp på spisen, och när det kokar ställ in grytan (med lock på) i 100 ugnen. Redan efter 30 minuter så kan den vara rätt krämig och go, men låt stå en stund till tills den får konsistensen du vill ha. Min stod nog i 2 timmar.
Tips! Gör dubbel sats så har du fixat frukost för hela veckan! *win*