Braklunch på Bontà del Capo

  Ännu en fantastisk italiensk måltid! Dock inte middag utan en braklunch som vi stack iväg på en dag när det var riktigt ruskigt äkta Göteborgsväder. Regn, blåst, åska, you name it. Men vi satt tryggt på Bontà del Capos uteservering under tak och njöt av fantastisk mat och vin, precis som vanligt den där veckan i Italien.   Vi började med min gamla favorit Sgabei (a.k.a. det godaste Italien har att bjuda på) den här gången med grovriven parmesan, rucola och körsbärstomater.   Sedan delade vi på en pasta, en tortellini med citron- och ricottafyllning, väldigt lätt och fräsch (för att vafra pasta, that is..).       Paradnumret blev fritto misto, som jag hade spanat in hos flera bordsgrannar när vi var på samma ställe kvällen innan. Sjukt gott med massor av pressad citron på! Dock ENORMT mycket, framförallt som tredje rätt och som lunch :)     F tog en variant med bara calamares, jag fick massor av olika sorters bläckfisk och annan ”vanlig” fisk.     Man hade ju kunnat tycka att det var nog så här, men vi satsade såklart på lite contorni (tillbehör) också, arancini, som är sviiingoda bollar av ris, mozzarella och lite göttiga smaksättningar, just denna var med lite tomat, som paneras och friteras. Nyttigt.     Melanzane alla Parmigiana testade vi redan kvällen innan men var tvungna att få en repris på, den var såå god. Jag har ju lagat det hemma (recept här) och den här varianten var minst lika god. Efter denna minst sagt rejäla lunch körde vår gulliga kypare oss hem till hotellet, och där låg vi sedan och läste böcker och slumrade hela eftermiddagen medan regnet piskade utanför. Och sen var det dags att käka 4 rättersmiddag.   Honeymoon. It's a tough job, but someone gotta do it.