Anklever och råbiff på Café Facile
Middag på Café Facile med ett härligt gäng härom helgen! Man måste ju boka bord sjukt långt i förväg, tror att de släpper borden 3 månader innan, och då hade Lollsan bokat för ett stort gäng. Jag började kvällen med anklever och brioche, sjukt gott!! och himla mäktigt, men det ingår ju liksom i ankleverpaketet. Bubbel till det, Café Facile importerar egen champagne som är riktigt bra, så det slank ner ett par glas :) Fortsatte efter den rejäla inledningen med ytterligare en förrätt, en steak tartar. Jag älskar råbiff och väljer det alldeles för ofta när det finns på menyn, men den här var en variant med Espelette-peppar (en sorts chili), som tog överhanden lite väl mycket, man kände inte riktigt någon annan smak. Vi delade på lite desserter som avslutning, den solklara vinnaren var den här rabarber-pavlovan med vanlijkräm och godsaker, heeelt magisk! Hallonsufflén med persikoglass var inte heller tråkig, men den blev lite utkonkurrerad av pavlovan. Efter den här härliga middagen var man ju nöjd och glad som få, ett par rejäla (alltså size guldfiskskål!) drinkar på Bar Nombre fick avsluta kvällen för min del innan jag hoppade in i en taxi hemåt.