Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

MOROTSMUFFINS - RECEPT

I helgen bakade jag morotsmuffins inspirerade av mina egna dadelmuffins. De blev inte alls dumma faktiskt, så ni förtjänar helt klart receptet. Morotsmuffins6 st (stora) 3 dl rivna morötter12 färska dadlar1 dl kokosolja2 dl mandelmjöl½ dl honung3 ägg2 tsk bakpulver1,5 msk kanel1 tsk mald ingefära1 tsk mald kardemumma½ tsk salt Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Riv morötterna. Smält kokosolja och låt svalna något. Kärna ur dadlarna och mixa sedan dadlar, kokosolja och honung. Blanda alla torrvaror i en bunke. Knäck i äggen och rör ordentligt. Blanda sist i dadelmassan och morötterna. Fördela smeten i muffinsformar (jag valde att göra 6 stycken stora, men det går lika bra att göra i mindre formar om man vill det) och grädda sedan i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och gör eventuellt en frosting att lägga ovanpå. Tips på frosting! Vispa philadelphiaost (vanligt, light eller mini) med sukrin melis och en skvätt citron. Varianten med kvarg, sukrin melis och citron/lime är också god! Sukrin melis är ett florsocker utan kalorier och fungerar som en toppen till exempelvis frostingar.

Föregående inlägg

BARA DET GODASTE GOTT

Nästa inlägg

DAGENS TRÄNINGSPASS

Till bloggens startsida

Skinny Jeans