LAKRITSPULVER
För lite mer än ett år sedan köpte jag ett lakritspulver (kommer ej ihåg vilket märke). Det var då fortfarande en rätt okänd produkt i den här världen, men jag köpte en burk på vinst eller förlust. Tyvärr blev det förlust. Lakritspulvret var beskt och hade en hemsk eftersmak. Lakritspulvret åkte därför med ens ner i soptunnan. Sen har jag stått utan lakritspulver, till min stora besvikelse. Jag har sett Kung Markattas lakritspulver figurera i bloggsfären och även gått förbi det i affären, men efter förra gångens besvikelse har jag inte velat lägga pengar på något som eventuellt skulle åka direkt ner i soptunnan igen. Sen "pratade" jag med Emmy, som dyrt och heligt lovade att Kung Markattas lakritspulver var gott och eftersom Emmy verkar vara en tjej som vet vad hon pratar om, så beställde jag en burk lakritspulver när jag ändå skulle skicka iväg en beställning från Bodystore. I fredags hämtade jag ut paketet och det var med viss nervositet jag öppnade burken. Men det var helt obefogat, för lakritspulvret var precis som jag ville att det skulle vara. Det är ju inget saltlakritspulver, men det smakar ändå mer åt det salta än åt det beska hållet. Halleluja! Tack för att du övertalade mig, Emmy! På Instagram fick jag frågan vad jag tänkte använda mitt lakritspulver till. Min första tanke när jag eftersträvade ett lakritspulver i mitt skafferi var självklart bakning. Jag tror till exempel att min underbara dadelkladdkaka kan bli topnotch med lakritspulver (+ salt) i. Jag har även tänkt mig göra olika bars och bollar med lakrits. En lakrits- och hallonglass är ju aldrig fel eller möjligtvis att pimpa sin kaseinpudding/proteinfluff med. Dessutom påtalade Emmy att lakritskaffe var gott, så jag bryggde en kopp kaffe imorse där jag slängde i lite lakritspulver och javisst var det gott! I´m on a licouricemission!