KESOKAKA
Jag har alltid haft ett svagt öga för ostkaka. Dock har jag ätit det väldigt sällan och än mer sällan sen jag la om mina kostvanor förstås. Dock har jag ett annat säkert kort i bakfickan och det är kesokaka. En snarlik version av ostkakan, men som levererar lite bättre ingredienser. Nu har jag dammat av receptet igen och eftersom jag lockade er med bilder på kakan redan i helgen, ska jag förstås dela med mig godsakens innehåll också. KESOKAKA1-2 portioner 2 st. ägg1 msk (10 gram) stevia (Icas sötströ)2,5 dl (250 gram) keso1, 5 dl (150 gram) mandelmjölk½ dl (25 gram) mandelmjölca. ½ dl (20 gram) vaniljkasein (kan uteslutas)½ dl (20 gram) hackad sötmandel Gör så här:Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och stevia. Blanda i resterande ingredienser. Häll smeten i en smörad ugnsform och grädda sedan i mitten av ugnen i ca. 30 minuter. Låt svalna något innan du äter. Servera med kvarg, grädde, glass eller något annat passande.